
- Rdeče zelje očistimo in zrežemo na trakce. Čebulo zrežemo na kolobarje. Jabolko očistimo in zrežemo na rezine.
- Maslo v ponvi raztopimo, dodamo sladkor in naredimo tekoč karamel. Dodamo čebulo in dobro prepražimo, nato dodamo še jabolko in zelje ter pražimo 3 minute. Solimo in popramo ter zalijemo z rdečim vinom.
- Na blagem ognju kuhamo toliko časa, da povre skoraj vso vino. Odstavimo in vmešamo kuhano ajdovo kašo ter namočeno želatino, dobro premešamo in postavimo v hladilnik za 1 uro.
- Ohrovt očistimo in ohranimo lepe liste, katerim porežemo trdi del. Liste poparimo v vreli osoljeni vodi (za 3 minute) in jih takoj ohladimo v hladni vodi. Liste dobro osušimo.
- Razprostremo plastično folijo in nanjo položimo ohrovtov list. Nadevamo ga z zeljem, zavijemo v roladico ter čvrsto zavijemo s folijo. Liste kuhamo na 70 °C 15 minut.
Ohrovtova roladica z rdečim zeljem in ajdovo kašo




Sestavine
- 1 ohrovtovo glavo
- 1 glavo rdečega zelja
- 1 jabolko
- 100 g sladkorja
- 1 rdečo čebulo
- 0,5 l rdečega vina
- 4 lističe želatine
- 100 g ajdove kaše Zlato polje ali Natura
- 200 g masla Mu Cuisine
- sol
- poper Maestro