• OKUS PO DOBREM
  • KRUH
  • ZAMRZNJENE DOBROTE
  • ZLATO POLJE
  • NATURA
  • MAESTRO
  • GORENJKA
  • ŠUMI
  • 1001 CVET
  • TRGOVINE
  • B2B
  • SKUPINA ŽITO
  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Sestavine, pripomočki, dekoracije ... vse za profesionalno pripravo domačih slaščic!

Obišči trgovino

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Novice vam bo pošiljala družba ŽITO prehrambena industija d.o.o., vaše osebne podatke pa bomo uporabljali skladno z našo Politiko zasebnosti.

Recepti Natisni stran Natisni stran Pošlji svoj recept Pošlji svoj recept Nazaj na seznam Nazaj na seznam

Srnin hrbet:

  1. Očiščen hrbet začinimo ter ga na hitro opečemo na maslu in olju. Pred serviranjem ga postavimo v ogreto pečico na 180 °C še za 6–10 minut, odvisno ali želimo krvavega ali dobro pečenega.
  2. Preden ga zrežemo, ga pustimo počivati na toplem dobrih 5 minut. Preden postrežemo na krožnike, stopimo čokolado nad vodno kopeljo, vzamemo čopič ter narahlo potegnemo po sredini krožnika s stopljeno čokolado. Nanjo postavimo narezano srno.

Zelje:

  1. Na maslu razpustimo narezano šalotko, dodamo na tanko narezano zelje in dušimo. Po potrebi dodamo vodo, začinimo.
  2. Ko je zelje že skoraj dušeno, dodamo sladko smetano in pustimo, da voda izpari in se zelje zgosti.

Štruklji:

  1. V skledo damo skuto, zdrob, jajca, začimbe. Premešamo, dobljeno maso damo na prozorno folijo in oblikujemo štrukelj.
  2. Zavitek še enkrat zavijemo v aluminijasto folijo ter kuhamo 15–20 minut v slanem kropu. Zraven lahko ponudimo različne omake ali pražene drobtinice.

Pečen srnin hrbet s čokolado, s prilogo iz smetanovega zelja in zdrobovimi štruklji

Loading...
Lahko 1 ura 30 min Glavna jed
Št. oseb: 4–6

Sestavine

Pečen srnin hrbet

  • 500 g srninega hrbta
  • timijan Maestro
  • rožmarin Maestro
  • brinove jagode Maestro
  • poper Maestro
  • 50 g masla Mu Cuisine
  • 50 g temne čokolade 70 % Gorenjka
  • sol
  • olje

Smetanovo zelje

  • 60 g masla Mu Cuisine
  • 80 g šalotke
  • 1 glavo belega zelja
  • 500 g sladke smetane za kuhanje Mu Cuisine
  • timijan Maestro
  • poper Maestro
  • sol

Zdrobovi štruklji

  • 250 g skute Mu Cuisine
  • 6 žlic pšeničnega zdroba Zlato polje
  • 3 jajca
  • poper Maestro
  • sol

Komentarji

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.

Žito d.d.

Žito, d.o.o.
Šmartinska cesta 154
1000 Ljubljana
Slovenija

Brezplačna številka: 080 30 02

T: +386(0)1 5876 100
F: +386(0)1 5403 381
E: info@zito.si
W: www.zito.si

  • Okus po dobrem

  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita
  • Žito znamke

  • Kruh
  • Zamrznjene dobrote
  • Zlato polje
  • Natura
  • Maestro
  • Gorenjka
  • Šumi
  • 1001 CVET
  • Žito skupina

  • Žito
  • Trgovine
  • B2B
  • Vse za peke in slaščičarje
  • Splošno

  • © 2019
    ŽITO Prehrambena industrija d.d.
    vse pravice pridržane.
Pošlji svoj recept

    Imate recept, ki bi ga radi delili z drugimi?

    Izpolnite spodnji obrazec in nam pošljite vaš predlog. Edini pogoj je, da recept vsebuje vsaj en Žitov izdelek. Vaš predlog bodo pregledali naši uredniki in če bo primeren, ga bomo objavili med našimi recepti.