
Srnin hrbet:
- Očiščen hrbet začinimo ter ga na hitro opečemo na maslu in olju. Pred serviranjem ga postavimo v ogreto pečico na 180 °C še za 6–10 minut, odvisno ali želimo krvavega ali dobro pečenega.
- Preden ga zrežemo, ga pustimo počivati na toplem dobrih 5 minut. Preden postrežemo na krožnike, stopimo čokolado nad vodno kopeljo, vzamemo čopič ter narahlo potegnemo po sredini krožnika s stopljeno čokolado. Nanjo postavimo narezano srno.
Zelje:
- Na maslu razpustimo narezano šalotko, dodamo na tanko narezano zelje in dušimo. Po potrebi dodamo vodo, začinimo.
- Ko je zelje že skoraj dušeno, dodamo sladko smetano in pustimo, da voda izpari in se zelje zgosti.
Štruklji:
- V skledo damo skuto, zdrob, jajca, začimbe. Premešamo, dobljeno maso damo na prozorno folijo in oblikujemo štrukelj.
- Zavitek še enkrat zavijemo v aluminijasto folijo ter kuhamo 15–20 minut v slanem kropu. Zraven lahko ponudimo različne omake ali pražene drobtinice.
Pečen srnin hrbet s čokolado, s prilogo iz smetanovega zelja in zdrobovimi štruklji




Sestavine
Pečen srnin hrbet
- 500 g srninega hrbta
- timijan Maestro
- rožmarin Maestro
- brinove jagode Maestro
- poper Maestro
- 50 g masla Mu Cuisine
- 50 g temne čokolade 70 % Gorenjka
- sol
- olje
Smetanovo zelje
- 60 g masla Mu Cuisine
- 80 g šalotke
- 1 glavo belega zelja
- 500 g sladke smetane za kuhanje Mu Cuisine
- timijan Maestro
- poper Maestro
- sol
Zdrobovi štruklji
- 250 g skute Mu Cuisine
- 6 žlic pšeničnega zdroba Zlato polje
- 3 jajca
- poper Maestro
- sol