
- Peteršiljeve korenine, krompir in čebulo na grobo zrežemo ter prepražimo na olivnem olju in maslu. Zalijemo z vinom ter pokuhamo.
- Ko vino izpari, zalijemo in kuhamo do mehkega, pretlačimo ali zmiksamo s paličnim mešalnikom, začinimo.
- Liste peteršilja skuhamo v slanem kropu, ohladimo ter skupaj z malo vode spiriramo. Peteršiljev pire dodamo juhi tik pred serviranjem in nič več ne prevremo, da ohranimo lepo zeleno barvo.
Priprava žličnikov:
- Kašo skuhamo v slani vodi in ohladimo.
- Iz beljakov naredimo trd sneg, v katerega na koncu vmešamo kuhano kašo.
- Mleko in vodo zavremo, solimo. Iz snega naredimo žličnike in jih skuhamo na mleku. Kuhane žličnike postavimo na juho.
Peteršiljeva kremna juha s prosenimi žličniki s snegom




Sestavine
- 300 g korenine peteršilja
- 200 g krompirja
- 100 g čebule
- česen
- olivno olje
- maslo
- 200 g zelenja peteršilja
- 1 dcl sladke smetane Mu Cuisine
- sol
- poper Maestro
- muškatni oreh Maestro
- lovor Maestro
Sestavine za žličnike:
- 2 beljaka
- 2 žlici kuhane prosene kaše Zlato polje ali Natura
- 2 dcl mleka
- 1 dcl vode