• OKUS PO DOBREM
  • KRUH
  • ZAMRZNJENE DOBROTE
  • ZLATO POLJE
  • NATURA
  • MAESTRO
  • GORENJKA
  • ŠUMI
  • 1001 CVET
  • TRGOVINE
  • B2B
  • SKUPINA ŽITO
  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Sestavine, pripomočki, dekoracije ... vse za profesionalno pripravo domačih slaščic!

Obišči trgovino

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Novice vam bo pošiljala družba ŽITO prehrambena industija d.o.o., vaše osebne podatke pa bomo uporabljali skladno z našo Politiko zasebnosti.

Recepti Natisni stran Natisni stran Pošlji svoj recept Pošlji svoj recept Nazaj na seznam Nazaj na seznam

  1. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Feferonček razpolovimo, mu odstranimo semena in ga narežemo na tanke rezinice. Olive sesekljamo, kapre oplaknemo in odcedimo.
  2. V veliki kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in feferonček ter pražimo približno 10 minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo paradižnik in ga s kuhalnico zdrobimo, nato dodamo jušno osnovo. Kozico pokrijemo, zavremo, nato odkrijemo in kuhamo še 5 minut.
  3. V juho dodamo polnozrnate pirine jušne rezance ter solimo in popramo po okusu. Kuhamo 3 minute, da so rezanci še al dente, nato v juho dodamo olive, kapre in pesto, jo pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo.

Nasvet

Pirini rezanci niso samo odlična jušna zakuha, ampak jih lahko pripravimo tudi za glavno jed, recimo v azijskih receptih z rezanci:
V voku ali veliki ponvi na sezamovem olju popečemo koščke piščanca, dodamo zelenjavo, na primer na trakove narezano papriko in kolobarčke mlade čebulice, ter še malo popražimo. Medtem pirine rezance skuhamo v obilo osoljenega kropa. Ko so kuhani, jih odcedimo in dodamo v vok. Vmešamo pest sojinih kalčkov, začinimo s sojino omako in sladko čilijevo omako ter pomešamo. Po vrhu lahko posujemo še sesekljane nesoljene arašide.

Pikantna mineštra s pirinimi rezanci

(0)
Loading...
Lahko 1 ura Juha
Št. oseb: 4

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 rdeč pekoč feferonček
  • 2 x 400-gramska pločevinka paradižnikov pelatov Podravka
  • 1 l zelenjavne jušne osnove Podravka
  • 100 g polnozrnatih pirinih jušnih rezancev Zlato polje
  • 4 žlice izkoščičenih črnih oliv
  • 2 žlici kaper v soli
  • sol in poper Maestro
  • oljčno olje za pokapanje

Komentarji

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.

Žito d.d.

Žito, d.o.o.
Šmartinska cesta 154
1000 Ljubljana
Slovenija

Brezplačna številka: 080 30 02

T: +386(0)1 5876 100
F: +386(0)1 5403 381
E: info@zito.si
W: www.zito.si

  • Okus po dobrem

  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita
  • Žito znamke

  • Kruh
  • Zamrznjene dobrote
  • Zlato polje
  • Natura
  • Maestro
  • Gorenjka
  • Šumi
  • 1001 CVET
  • Žito skupina

  • Žito
  • Trgovine
  • B2B
  • Vse za peke in slaščičarje
  • Splošno

  • © 2019
    ŽITO Prehrambena industrija d.d.
    vse pravice pridržane.
Pošlji svoj recept

    Imate recept, ki bi ga radi delili z drugimi?

    Izpolnite spodnji obrazec in nam pošljite vaš predlog. Edini pogoj je, da recept vsebuje vsaj en Žitov izdelek. Vaš predlog bodo pregledali naši uredniki in če bo primeren, ga bomo objavili med našimi recepti.