
- Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Feferonček razpolovimo, mu odstranimo semena in ga narežemo na tanke rezinice. Olive sesekljamo, kapre oplaknemo in odcedimo.
- V veliki kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in feferonček ter pražimo približno 10 minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo paradižnik in ga s kuhalnico zdrobimo, nato dodamo jušno osnovo. Kozico pokrijemo, zavremo, nato odkrijemo in kuhamo še 5 minut.
- V juho dodamo polnozrnate pirine jušne rezance ter solimo in popramo po okusu. Kuhamo 3 minute, da so rezanci še al dente, nato v juho dodamo olive, kapre in pesto, jo pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo.
Nasvet
Pirini rezanci niso samo odlična jušna zakuha, ampak jih lahko pripravimo tudi za glavno jed, recimo v azijskih receptih z rezanci:
V voku ali veliki ponvi na sezamovem olju popečemo koščke piščanca, dodamo zelenjavo, na primer na trakove narezano papriko in kolobarčke mlade čebulice, ter še malo popražimo. Medtem pirine rezance skuhamo v obilo osoljenega kropa. Ko so kuhani, jih odcedimo in dodamo v vok. Vmešamo pest sojinih kalčkov, začinimo s sojino omako in sladko čilijevo omako ter pomešamo. Po vrhu lahko posujemo še sesekljane nesoljene arašide.
Pikantna mineštra s pirinimi rezanci




Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 rdeč pekoč feferonček
- 2 x 400-gramska pločevinka paradižnikov pelatov Podravka
- 1 l zelenjavne jušne osnove Podravka
- 100 g polnozrnatih pirinih jušnih rezancev Zlato polje
- 4 žlice izkoščičenih črnih oliv
- 2 žlici kaper v soli
- sol in poper Maestro
- oljčno olje za pokapanje