
Pira je stara zvrst pšenice. Na ugriz je čvrsta, zato predlagamo, da jo poskusite namesto riža v kombinaciji z zelenjavo.
- Piro skuhamo v osoljenem kropu.
- Sesekljano šalotko porumenimo na olju.
- Dodamo na lističe narezane šampinjone in jih pražimo 10 minut.
- Nato zraven dodamo in popražimo še na lističe narezan por, peteršilj, origano, šetraj, mleti poper in sol.
- K zmesi prilijemo jogurt, primešamo kuhano in odcejeno piro ter nariban sir.
- Po želji postrežemo na popečenem rdečem radiču.
Pira s šampinjoni in porom




Sestavine
- 25 dag pire Natura
- 5 žlic olja
- 5 dag šalotke
- 30 dag šampinjonov
- 10 dag pora
- peteršilj Maestro
- šetraj Maestro
- origano Maestro
- poper Maestro
- sol
- 2,5 dl jogurta
- 5 dag naribanega sira
- rdeči radič