
- Zamrznjene marelične cmoke stresemo v vrelo, rahlo osoljeno vodo, premešamo in ob rahlem vrenju kuhamo 12 do 15 minut. Medtem pripravimo preprosto vaniljevo omako.
- Prašek za puding z metlico zmešamo z 1 dl mleka in sladkorjem. Preostalo mleko zavremo, odstavimo z ognja in primešamo raztopljen sladkan prašek za puding. Na nizkem ognju kuhamo še 3 minute, da vaniljeva omaka dobi prijetno svilnato teksturo.
- Pinjole na hitro popražimo v suhi ponvici. Vaniljevo omako nalijemo v široke skodelice, v vsako vložimo dobro odcejen kuhan cmok ali dva, okrasimo z medom ali karamelno omako in posipamo s hrustljavimi pinjolami.
Pirini marelični cmoki z vaniljevo omako in pinjolami




Sestavine
- 8 pirinih cmokov z mareličnim nadevom Žito
- 5 dl mleka
- ½ vrečke praška za vaniljev puding Dolcela
- 2 vrečki vaniljevega sladkorja Dolcela
- pest pinjol za posip
- karamelna omaka ali med, ko postrežemo