
- V ponvi segrejemo olje in na njem zlato popražimo česen. Nato dodamo paradižnik, solimo in popramo ter nežno kuhamo 10 minut. Primešamo maskarpone in kuhamo še 2 minuti.
- Medtem v rahlo osoljenem kropu skuhamo svaljke. V zadnji minuti kuhanja dodamo špinačo. Dobro odcedimo, vrnemo v lonec in zmešamo z omako. Tako postrežemo, posuto s svežo baziliko in parmezanovimi ostružki ter poprovo mešanico
Pirini svaljki v kremni omaki z maskarponejem, paradižnikom in špinačo




Sestavine
- 400 g pirinih svaljkov Žito
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 strta stroka česna
- 1 pločevinka paradižnika (pelatov) 400 g Podravka
- 150 g maskarponeja
- 200 g mlade špinače
- sol
- prgišče sveže bazilike za posip
- parmezanovi ostružki in poprova mešanica za posip