
Lahka, poletna ribja solata, obogatena s hrustljavimi Zlatimi kroglicami.
- Parmezan naribamo in ga potresemo po peki papirju.
- Oblikujemo poljubno obliko (trikotnik, pravokitnik…) in pečemo na 200 stopinj Celzija 5 do 8 minut tako, da se stopi in porjavi.
- Ohladimo.
- Solato operemo, češnjevec zrežemo na pol.
- Na krožnik postavimo parmezanov piškotek, nanj solato, potresemo z narezanim češnjevcem in narezano ribo.
- Iz limone, olivnega olja, začimb in zelišč naredimo preliv in z njim začinimo solato.
- Na koncu potresemo še z Zlatimi kroglicami.
Pisana solata z zlatimi kroglicami




Sestavine
- 400 g polenovk v kisu (lahko tudi katero drugo ribo v kisu ali olju)
- 200 g mešane listnate solate
- 120 g češnjevca
- koper Maestro
- drobnjak Maestro
- sok ene limone
- olivno olje
- sol, poper Maestro
- 120 g parmezana
- 60 g Zlatih kroglic Zlato polje - Grande