
- Por in sušen paradižnik nasekljamo in prepražimo na olivnem olju, zalijemo z 1 dcl belega vina ter prevremo. Zmešamo s paličnim mešalnikom.
- Bio riž prepražimo na olivnem olju, da postekleni. Zalijemo s preostalim vinom, prevremo, posolimo ter odstavimo.
- Česen in peteršilj nasekljamo. Preostalo zelenjavo zrežemo na manjše kocke in na hitro prepražimo na maslu. Dodamo bio riž in zalijemo z zelenjavno osnovo ter sojino omako in kuhamo do mehkega.
- Odstavimo in dodamo v kašo zmešan por in sušen paradižnik, nariban parmezan, česen, peteršilj in serviramo.
Pisana zelenjavna rižotka




Sestavine
- 400 g bio riža Zlato polje
- 5 dcl belega vina
- 1 por
- 1 korenček
- 1 manjša glavica zelene (gomolj)
- 10 g sušenega paradižnika
- 1 bučka
- 1 rdeča paprika
- 30 g parmezana
- 10 g masla
- 1 šopek svežega peteršilja
- 2 stroka česna
- 1 l zelenjavne osnove Podravka
- 1 dcl sojine omake
- sol
- poper Maestro