
- Piščanca narežemo na trakce in jih začinimo s soljo in poprom. Por narežemo na tanke kolobarje, ostalo zelenjavo pa na tanke palčke.
- Na olivnem olju popečemo piščanca do zlatorumene barve, dodamo korenje, kolerabo in zeleno ter na močnem ognju pražimo 1 minuto.
- Dodamo nasekljan česen, na grobo nasekljana zelišča in zalijemo s piščančjo osnovo. Kuhamo 1 minuto.
- Umaknemo z ognja, dodamo por in maslo, premešamo ter pokrijemo s pokrovko za 5 minut.
- Serviramo s svaljki, ki smo jih po navodilih z embalaže skuhali ali ocvrli. Jed dopolnimo s solato iz radiča z dodatkom na hitro popraženih bučnih semen ter zabeljenega z jabolčnim kisom in bučnim oljem. Če bučnega olja ne marate, ga zamenjajte z olivnim.
Pisani malčki




Sestavine
- 400 g domačih svaljkov Žito
- 400 g piščančjega fileja
- 1 korenček
- 1 koleraba
- 1 por
- 1 gomolj zelene
- 3 stroki česna
- 2 dl piščančje osnove
- 30 g masla
- 30 g bučnih semen Natura
- 400 g radiča
- šopek svežega timijana
- šopek sveže bazilike
- sol
- poper Maestro
- olivno olje
- bučno olje
- jabolčni kis