
- Testo že večer prej ali zjutraj damo v hladilnik, da se do popoldneva odtaja. Špinačo očistimo, blanširamo v vreli vodi, narežemo in ohladimo.
- Na olivnem olju prepražimo nasekljan česen, dodamo špinačo in prepražimo. Zalijemo s sladko smetano in zavremo, začinimo s soljo in poprom, odstavimo in spasiramo.
- Testo razvaljamo in zrežemo na 4 dele. Vsak del namažemo s špinačo, nanjo položimo file osliča in zapremo s testom v kvadratke. Namažemo z jajcem in pečemo v pečici (na 180 °C) 25 minut.
- Posebej skuhamo očiščene cvetačne cvetke, na kocke narezano korenje in brstični ohrovt. Iz kisle smetane, olivnega olja, jabolčnega kisa in kopra naredimo dresing ter ga polijemo po mlačni zelenjavi, premešamo in postavimo v hladilnik za nekaj minut. Postrežemo kot solato.
Pismo z morja




Sestavine
- 4 fileji osliča
- 500 g zamrznjenega listnatega testa Žito
- 200 g špinače
- 3 stroki česna
- 2 dl sladke smetane
- 1 manjša glava cvetače
- 2 korenčka
- 200 g brstičnega ohrovta
- 2 jedilni žlici kisle smetane
- 3 jedilne žlice jabolčnega kisa
- 2 čajni žlički olivnega olja
- ščepec kopra Maestro
- 1 jajce
- sol
- poper Maestro