
Preprosta pita se odlično obnese na domačih zabavah in piknikih. Težko se boste uprli temu, da ne bi vedno znova segli po novem kosu.
- Čebulo operemo in zrežemo na tanke kolobarje.
- Na hitro prepražimo na olivnem olju ter ohladimo.
- Posebej zmešamo jajca, kislo smetano, sol, poper, koper in dodamo k ohlajeni čebuli.
- Testo razvaljamo na 2 do 3 mm debelo, položimo ga na pomaščen pekač in nadevamo z nadevom.
- Prekrijemo nadev s testom in ga premažemo z razžvrkljanim jajcem.
- Pečemo od 25 do 30 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Pita iz mlade čebule in dimljenega lososa




Sestavine
- ½ zavitka listnatega testa Žito - Hokus
- 120 g dimljenega lososa
- 3 šopki mlade čebule
- 1 kom kisle smetane
- 3 jajca
- olivno olje
- sol, poper Maestro
- sladkor
- koper Maestro
- jajce za premaz testa