
Sladoled iz polente – enostavno pripravljen in zelo okusen.
- Mleku dodamo polovico sladkorja, solimo, zavremo in v njem skuhamo polento.
- Na vodni kopeli stepemo jajci z ostalo polovico sladkorja in vanilin sladkorjem.
- Jajčno kremo vmešamo v ohlajeno polento.
- Sladko smetano stepemo in jo narahlo vmešamo v polento, maso stresemo v model, obložen s prozorno folijo in za 2 uri postavimo v skrinjo.
- Malinova omaka: maline potresemo s sladkorjem in prelijemo s sokom limone.
- Čez dobro uro, ko se sladkor stopi, maline prepasiramo skozi sito.
Polentin parfait z malinovo kremo




Sestavine
- 0,5 l mleka
- 4 žlice polente Zlato polje
- 4 žlice sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 2 jajci
- sol
- 300 g Alpske smetane za stepanje Mu Cuisine
- Omaka:
- 250 g malin
- 5 žlic sladkorja
- sok 1 limone