
Osvežilna sadna sladica za vroče poletne dni.
- Hruške olupimo, na spodnji strani jih izdolbemo in skuhamo (ne premehko) v sladkorni vodi z dodatkom belega vina, nageljnovih žbic, cimeta in limonine lupine.
- Hruške ohladimo in osušimo, izdolbene dele pa napolnimo s sladoledom.
- Čokolado stopimo v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici in ji primešamo segreto sladko smetano. Čokoladni preliv med mešanjem ohlajamo, tik preden se začne strjevati, pa vanj pomočimo nadevane hruške.
- Hruške pomočimo v čokoladni preliv, postavimo na krožnik, oblijemo s poljubno sadno omako, po želji okrasimo in ponudimo.
Polnjene hruške s sladoledom v čokoladni srajčki




Sestavine
200 g temne ali jedilne čokolade Gorenjka
4 hruške
1 dl belega vina
limonina lupinica
cimetova skorja
nageljnove žbice
½ l sladoleda
1 dl sladke smetane