
Izviren nadev se odlično prilega piščančjemu mesu.
- Piščančje prsi potolčemo, da dobimo velik in tanek zrezek.
- Po dolgem položimo 3 kuhane šparglje, parmezan in kuhano ajdovo kašo, ki smo ji dodali sol in poper.
- Zavijemo in povežemo zrezek z vrvico za pečenje pečenke.
- Tako pripravljene rulado položimo v pomaščen pekač in na 180 stopinj pečemo cca 20 min.
- Serviramo na kolute narezan file, posebej naredimo ajdovo kašo (na čebuli prepražimo na pol kuhano kašo, po želji dodamo na kocke narezano zelenjavo in dušimo do mehkega.
- Tako pripravljeno ajdovo kašo serviramo kot prilogo.
- Dodamo žlico kisle smetane z drobnjakom.
Polnjene piščančje prsi z ajdovo kašo in šparglji




Sestavine
- 500 g piščančjih prsi
- 500 g šopka zelenih špargljev
- parmezan
- 250 g ajdove kaše Zlato polje ali Natura
- sol in poper Maestro
- čebula
- 300 g sezonska zelenjave
- 60 g kisle smetane
- drobnjak