
Testenine so priljubljena in hitro pripravljena hrana. Še posebej zdrave so tiste iz polnozrnate moke.
- Česen olupimo in na drobno nasekljamo.
- Špinačne liste očistimo, temeljito operemo in jih v vročem kropu rahlo blanširamo. Odcejeno špinačo sesekljamo.
- Na olju prepražimo na trakove narezano puranje meso in dodamo česen, da zadiši.
- Nato dodamo nasekljano špinačo, jo zalijemo z jogurtom in sladko smetano.
- Začinimo po okusu in še malo prevremo.
- Na koncu dodamo še kuhane peresnike in pustimo vreti toliko časa, da se omaka veže na testenine.
- Postrežemo v globokem krožniku, povrhu pa potresemo pražene pinjole.
Polnozrnati peresniki s puranom, špinačo in praženimi pinjolami




Sestavine
- 400 g polnozrnatih peresnikov Zlato polje - Grande
- 32 dag puranjega mesa
- 200 g špinače
- 2 stroka česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 0,5 dl smetane za kuhanje
- 0,5 dl jogurta
- 2 žlici praženih pinjol (ali pistacij)
- sol
- poper Maestro
- muškatni orešček Maestro