
Klasična italijanska predjed s špageti. Riba in čičerika dodatno obogatita jed s koristnimi beljakovinami.
- Špagete skuhamo v slanem kropu, ki mu dodamo malo olivnega olja.
- Nato jih oplaknemo z vodo, zabelimo z olivnim oljem ter premešamo.
- Tople špagete stresemo na pogret krožnik in jih prelijemo s paradižnikovo omako.
- Pripravimo jo tako, da na margarini prepražimo ščepec sladkorja, da karamelizira.
- Dodamo moko in malo prepražimo.
- Dodamo olupljen in na kocke narezan sveži paradižnik.
- Omako dobro prepražimo in zalijemo z zelenjavno juho ali vodo, dodamo rdeče vino in dobro prevremo.
- Dodamo še filete skuše v mediteran olju, kuhano čičeriko in začimbe po okusu.
- Špagetom lahko dodamo nariban tofu ali parmezan.
Špageti s paradižnikovo omako, fileti skuše in čičeriko




Sestavine
- 320 g špagetov Zlato polje - Grande
- 3 žlice olivnega olja
- 40 g tofuja ali parmezana
Paradižnikova omaka:
- 30 g margarine
- 20 g mehke moke Žito
- 600 g svežega zrelega paradižnika
- 100 g kuhane čičerike Natura
- 20 g filetov skuše v mediteran olju Eva
- lovor, muškatni orešček Maestro
- zelenjavna juha
- sol, poper Maestro
- 0,2 dl rdečega vina
- sladkor