
Juhuhu, kostanj je tu! Poskusite ga s proseno kašo z jabolki.
- Mleko zavremo, ga sladkamo s polovico sladkorja in vaniljevim sladkorjem.
- V oslajenem mleku skuhamo proseno kašo in jo ohladimo.
- Rumenjake penasto vmešamo s preostalim sladkorjem, iz beljakov pa naredimo sneg.
- Jabolka naribamo, dodamo narezane kostanje, cimet, pomarančno lupinico in sok pomaranče.
- Najprej v kašo primešamo rumenjake, dodamo naribana jabolka in potem narahlo vmešamo še sneg.
- Zlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
- Pečemo 30-35 minut pri 190˚C.
Prosena kaša z jabolki in kostanjem




Sestavine
- 250 g prosene kaše Zlato polje ali Natura
- 80 g masla
- 1 l mleka
- 1 vaniljev sladkor
- 100 g sladkorja
- 1 kg jabolk
- 4 jajca
- cimet Maestro
- 150 g kuhanih kostanjev
- 1 pomaranča