
1.Lososa razrežemo na manjše kose (velike približno 2 cm) in preverimo, da v mesu morda ni ostala kakšna koščica. Česen drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem hitro popečemo lososa in česen. Dodamo kislo in sladko smetano, sol in grah. Premešamo in kuhamo še 5 minut, da se okusi prepojijo.
2.Proteinske svaljke 8 minut kuhamo v osoljenem kropu. Kuhane odcedimo, vmešamo v omako in jed okrasimo z listki koromača.
Nasvet:
Sveži losos lahko nadomestimo z dimljenim, ki ga jedi dodamo tik pred koncem kuhanja, grah pa lahko v sezoni zamenjamo z beluši ali svežim bobom.
Proteinski svaljki v smetanovi omaki z lososom in grahom




Sestavine
400 g proteinskih svaljkov Žito
2 žlici oljčnega olja
300g lososa (file brez kože)
2 stroka česna
1 žlica kisle smetane
150 ml sladke smetane
150 g zamrznjenega graha
sol Maestro
vejice koromača za okras