
Riževe solate so odlična ideja za nekoliko bolj lahko kosilo, malico ali večerjo. S pravim izborom zelenjave pa bo to postal hranljiv in priljubljen obrok.
- Riž skuhamo v slanem kropu (cca 15 min), ohladimo.
- Zelenjavo zrežemo in začinimo s sladkorjem, sokom limone, oljčnim oljem, poprom, kislo smetano in paradižnikovo omako.
- Vse skupaj zmešamo z rižem in dekoriramo z parmezanovimi oblanci.
Riževa solata s češnjevcem, rumeno papriko, stebelno zeleno in parmezanovimi oblanci




Sestavine
- 150 g riža Sant' Andrea Zlato polje
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 1 rumena paprika
- 100 g stebelne zelene
- 100 g kisle smetane
- 1 dl paradižnikove omake
- čajna žlička sladkorja
- sol, poper Maestro
- sok limone
- oljčno olje
- parmezan