
- Šalotko in por nasekljamo na drobno. Nasekljan por zalijemo s tremi žlicami olivnega olja ter spasiramo s paličnim mešalnikom.
- Korenje zrežemo na majhne kocke, nato na olivnem olju prepražimo šalotko, dodamo riž ter posteklenimo. Zalijemo z vinom in povremo, nato odstavimo in ohladimo.
- Na ponvi prepražimo spasiran por, dodamo vongole in pražimo toliko časa, da se odprejo in da povre vsa tekočina. Dodamo lisičke in korenje ter na blagem ognju pražimo 5 minut.
- Zalijemo z obema osnovama in zavremo. Dodamo riž ter počasi dušimo do mehkega. Odstavimo, solimo, popramo in vmešamo maslo in nariban parmezan ter postrežemo.
Rižota od morja do gora




Sestavine
- 500 g mešanice 3 riži Zlato polje
- 1 šalotka
- ½ pora
- 200 g vongol
- 100 g lisičk
- 1 rumeno korenje
- 1 oranžno korenje
- 3 dcl belega vina
- 4 dcl ribje osnove
- 5 dcl zelenjavne osnove
- 30 g masla
- 30 g parmezana
- olivno olje
- sol
- poper Maestro