
Rižota za ljubitelje vroče mehiške kuhinje.
- Na rahlo vročem olju prepražimo čebulo, dodamo na kocke narezana piščančja prsa, papriko, koruzo in riž.
- Vse skupaj pražimo toliko časa, da riž zastekleni.
- Nato dodamo nasekljan česen, začimbe in vse skupaj zalijemo z vročo vodo, v razmerju 1:2.
- Kuhamo na zmernem ognju od 15 do 17 minut.
- Na koncu dodamo sir in oljčno olje ter postrežemo vroče.
Rižota s piščancem, papriko, koruzo in čilijem




Sestavine
- 28 dag dolgozrnatega riža Zlato polje
- 3 dag čebule
- 1 zrno česna
- sol, poper Maestro po okusu
- timijan, šetraj, peteršilj, čili Maestro
- 4 velike žlice oljčnega olja
- sir zbrinc ali kranjska gauda starana
- 15 dag pisane paprike (zelena, rdeča, rumena)
- 15 dag piščančjih prsi
- 5 dag konzervirane koruze