
Harmonija barv in okusa v zrnih riža.
- Na rahlo vročem olju prepražimo čebulo, dodamo na kocke narezan losos, na tenko narezan koromač in riž.
- Vse skupaj toliko časa pražimo, da riž zastekleni.
- Nato dodamo nasekljan česen, začimbe in vse skupaj zalijemo z vročo vodo, ki jo dodajamo po zajemalkah.
- Vse skupaj kuhamo na zmernem ognju do 5 minut.
- Na koncu dodamo sir in oljčno olje ter postrežemo vroče.
Rižota s prekajenim lososom, koromačem in žafraniko




Sestavine
- 28 dag riža za hitro pripravo Zlato polje
- 3 dag čebule
- 1 zrno česna
- sol, poper Maestro po okusu
- timijan, šetraj, peteršilj, žafranika Maestro
- 4 velike žlice oljčnega olja
- sir zbrinc ali kranjska gauda starana
- 15 dag prekajenega lososa
- 20 dag koromača