
Azijsko-orientalska izkušnja za vaše goste.
- Na rahlo vročem olju prepražimo čebulo, dodamo na kocke narezane puranje prsi, papriko, bučke, arašide in riž.
- Vse skupaj pražimo toliko časa, da riž zastekleni.
- Nato dodamo nasekljan česen, začimbe in vse skupaj zalijemo z vročo vodo, v razmerju 1:2.
- Kuhamo na zmernem ognju od 15 do 17 minut.
- Na koncu dodamo sir in oljčno olje ter postrežemo vroče.
Rižota s puranom, rdečo papriko, bučkami, arašidi in curryjem




Sestavine
- 28 dag riža Basmati Zlato polje
- 3 dag čebule
- 1 zrno česna
- sol, poper Maestro po okusu
- timijan, šetraj, peteršilj, curry Maestro
- 4 velike žlice oljčnega olja
- sir zbrinc ali kranjska gauda starana
- 15 dag puranjih prsi
- 10 dag rdeče paprike
- 10 dag bučk
- 5 dag arašidov