
Kot nalašč za okusno družinsko kosilo.
- Na rahlo vročem olju prepražimo čebulo, dodamo narezane šampinjone, na trakove narezan por in riž.
- Vse skupaj toliko časa pražimo, da riž zastekleni.
- Nato dodamo nasekljan česen, začimbe in vse skupaj zalijemo z vročo vodo, v razmerju 1:2.
- Kuhamo na zmernem ognju od 15 do 17 minut.
- Na koncu dodamo sir in oljčno olje ter postrežemo vroče.
Rižota s šampinjoni, porom in žafraniko




Sestavine
- 28 dag okroglozrnatega riža Zlato polje
- 3 dag čebule
- 1 zrno česna
- sol, poper Maestro po okusu
- timijan, šetraj, peteršilj, žafranika Maestro
- 4 velike žlice oljčnega olja
- sir zbrinc ali starana kranjska gauda
- 40 dag šampinjonov
- 5 dag pora