
Prava kremna poslastica na vašem krožniku.
- Na rahlo vročem olju prepražimo čebulo.
- Dodamo narezane in oprane gobe šitake, na kocke narezane bučke in riž.
- Pražimo dokler riž ne zastekleni.
- Nato dodamo nasekljan česen, začimbe in vse skupaj zalijemo z vročo vodo, v razmerju 1:2.
- Kuhamo na zmernem ognju od 15 do 17 minut.
- Na koncu, dodamo sir in oljčno olje, ter postrežemo vroče.
Rižota s šitake gobami in bučkami




Sestavine
- 28 dag riža Arborio Zlato polje
- 5 dag čebule
- 1 zrno česna
- sol, poper Maestro po okusu
- timijan, šetraj, peteršilj Maestro
- 4 velike žlice oljčnega olja
- sir zbrinc ali kranjska gauda starana
- 20 dag gobe šitaki
- 15 dag bučk