
Okusi morja, združeni z gozdnimi in vrtnimi plodovi.
- Na rahlo vročem olju prepražimo čebulo, dodamo očiščene repke škampov, narezane šampinjone, bučke in riž.
- Pražimo toliko časa, da riž zastekleni.
- Nasekljamo česen in ga dodamo rižoti.
- Dodamo še začimbe in vse skupaj zalijemo z vročo vodo, v razmerju 1:2.
- Na koncu dodamo sir in oljčno olje, ter postrežemo vroče.
Rižota s škampi, šampinjoni in bučkami




Sestavine
- 28 dag parboiled riža Zlato polje
- 3 dag čebule
- 1 zrno česna
- sol, poper Maestro po okusu
- timijan, šetraj, peteršilj, rožmarin Maestro
- 4 velike žlice oljčnega olja
- sir zbrinc ali kranjska gauda starana
- 20 dag škampovih repkov
- 15 dag šampinjonov
- 10 dag bučk