
Okusne lisičke v družbi mesa in zelenjave naredijo rižoto polnega okusa.
- Na rahlo vročem olju prepražimo čebulo, dodamo narezano govedino, lisičke, naribano korenje, kolerabo, narezan por in riž.
- Vse skupaj toliko časa pražimo, da riž zastekleni.
- Nato dodamo nasekljan česen, začimbe in vse skupaj zalijemo z vročo vodo, v razmerju 1:2.
- Kuhamo na zmernem ognju od 15 do 17 minut.
- Na koncu, dodamo sir in oljčno olje, ter postrežemo vroče.
Rižota z govedino, lisičkami in zelenjavo




Sestavine
- 28 dag riža Sant' Andrea Zlato polje
- 3 dag čebule
- 1 zrno česna
- sol, poper Maestro po okusu
- timijan, šetraj, peteršilj Maestro
- 4 velike žlice oljčnega olja
- sir zbrinc ali kranjska gauda starana
- 15 dag govedine brez kosti (rumpsteak)
- 15 dag lisičk svežih ali zamrznjenih
- 5 dag korenja
- 5 dag kolerabe
- 3 dag pora