
- Šalotko nasekljamo in jo na hitro prepražimo na olju, dodamo česen in takoj ko zadiši, dodamo še nasekljane jurčke. Solimo in popramo ter dobro prepražimo.
- Vso zelenjavo in panceto zrežemo na kocke in dodamo jurčkom ter vse skupaj zlato rjavo prepražimo. Začinimo ter dodamo riž in ga prepražimo toliko, da postekleni. Zalijemo z vinom in povremo.
- Sedaj dolivamo počasi zelenjavno osnovo in dušimo do mehkega. Ko je riž skuhan, odstavimo ter vmešamo narezanega lososa, maslo, nariban parmezan in peteršilj, dobro premešamo in serviramo.
Rižota z jurčki in lososom




Sestavine
- 300 g riža Arborio Zlato polje
- 200 g jurčkov
- 2 dl belega vina
- 1 šopek peteršilja
- 2 stroka česna
- 50 g pancete
- 2 šalotki
- 1 čajna žlička rdeče paprike v prahu Maestro
- 100 g dimljenega lososa
- ½ korenja
- 50 g gomolja zelene
- 50 g kolerabe
- 50 g masla
- 50 g parmezana
- 1 l zelenjavne osnove
- olje
- sol
- poper Maestro