
Veliko nas je, ki nam pogled na jurčke pričara nasmeh na obrazu. Takšen občutek zadovoljstva bo sprožila tudi rižota z jurčki.
- Na maslu in olivnem olju prepražimo sesekljano šalotko, dodamo narezane jurčke, ki jih rahlo prepražimo.
- Dodamo česen, riž in začimbe, zalijemo z belim vinom, mešamo in počakamo, da vino izpari.
- Rižu postopoma dodajamo jušno osnovo in stalno mešamo.
- Ko je riž skuhan, dodamo nasekljan peteršilj, malo masla in parmezan.
Rižota z jurčki




Sestavine
- 40 dag jurčkov (svežih ali zamrznjenih)
- 5 dag šalotke
- 32 dag riža Arborio Zlato polje
- 1 l jušne osnove
- 0,2 l belega vina
- 4 stroki česna
- peteršilj
- olivno olje
- 6 dag masla
- sol, poper Maestro
- timijan, rožmarin Maestro
- parmezan