
- Na olivnem olju prepražimo šalotko in česen.
- Dodamo narezane lisičke in pražimo 10 minut.
- Dodamo na kocke narezano korenje, nasekljan sušen paradižnik in rdečo papriko v prahu. Prepražimo in zalijemo z vinom ter povremo.
- Dodamo opran riž, ga posteklenimo in zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo do mehkega in vmešamo gambere in odstavimo.
- Solimo, popramo po okusu in dodamo maslo in parmezan ter postrežemo.
Rižota z lisičkami in kozicami




Sestavine
- 400 g riža Arborio Zlato polje
- 100 g svežih lisičk
- ½ korenja
- 2 stroka česna
- 2 šalotki
- 100 g parmezana
- 50 g masla
- 1 jedilna žlica rdeče paprike Maestro
- 100 g gamberov (repki)
- 20 g sušenega paradižnika
- 20 g svežega peteršilja
- 2 dcl belega vina
- 1 l zelenjavne osnove
- sol
- poper Maestro
- olivno olje