
Klasična zmagovalna kombinacija kakovostnega riža Arborio in morskih sadežev, postrežena v posodici iz vlečenega testa.
- Na olivnem olju svetlo prepražimo sesekljano šalotko, dodamo riž in česen. Riž osteklenimo.
- Zalijemo z vinom in počakamo, da izpari.
- Počasi zalivamo z jušno osnovo (zelenjavno, ribjo, piščančjo).
- Ko je riž napol kuhan, dodamo rakce, školjke in narezane beluše. Začinimo.
- Zalivamo z osnovo in mešamo toliko časa, da je riž skuhan.
- Vlečeno testo narežemo na cca. 20 cm velik kvadrat.
- Premažemo ga z maslom ali olivnim oljem in položimo v ognjevarno posodico tako, da oblikujemo »posodico«.
- Pečemo na 200 stopinj Celzija toliko časa, da testo dobi lepo, zlatorumeno barvo.
Rižota z rakci, školjkami in beluši v skodelici iz vlečenega testa




Sestavine
- 200 g kozic
- 200 g školjk
- 200 g belušev
- 300 g riža Arborio Zlato polje
- 0, 2 l belega vina
- 60 g šalotke
- strok česna
- sol, poper Maestro
- olivno olje
- maslo
- 2 kom vlečenega testa Žito - Hokus