
Tradicionalno dunajsko sladico lahko brez težav pripravite kar doma. Sestavine zadostujejo za model premera 28 cm.
Testo
- Maslo in sladkor v prahu penasto umešamo, počasi dodajamo rumenjake, stopljeno čokolado ohladimo na 31 °C, nato počasi umešamo trd sneg iz beljakov in sladkorja ter moko.
- Maso vlijemo v pomaščen in z moko obsut model ter pečemo pri 180 °C približno 45 minut.
Sacherjev preliv
- Vse sestavine skupaj zavremo, kuhamo do 104 °C, med mešanjem ohlajamo in oblijemo torto.
Priprava čokoladnega preliva
- Stopljeni in temperirani čokoladi primešamo par kapljic sladkornega sirupa ali vode
Sestavljanje torte
- Ohlajen biskvit enkrat prerežemo in namažemo z marelično marmelado.
- Sacherjevo torto po vrhu in robovih premažemo z vrelo marelično marmelado, ohladimo in oblijemo s Sacherjevim prelivom. Ta je temne barve (zaradi vode) in se samo površinsko strdi.
- Na vsak košček torte s čokoladnim prelivom za pisanje napišemo »Sacher«; preliv za pisanje je nekoliko svetlejše barve in se lepo prilagodi torti. Torta bo nekoliko nižja, kar je prav za to slaščico.
Sacherjeva torta




Sestavine
Testo
200 g temne čokolade Gorenjka
200 g masla
170 g mletega sladkorja
9 jajc, razdeljenih na rumenjake in beljake
200 g bele moke
170 g sladkorja
Krema
marelična marmelada za mazanje
Sacherjev preliv
300 g sladkorja
250 g jedilne čokolade Gorenjka
120 g vode
Čokoladni preliv za pisanje
100 g temne čokolade Gorenjka
nekaj kapljic sladkornega sirupa ali vode