
Hitro pripravljena školjčna juha z istoimenskimi testeninami je prijetna popestritev v poletnih dneh, ko si zaželimo morja tudi na krožniku.
- Na olivnem olju prepražimo sesekljano šalotko in zalijemo z vinom ter počakamo, da izpari.
- Dodamo školjke, sesekljan česen in narezano zelenjavo na trakce.
- Zalijemo z osnovo ter začinimo.
- Ko je zelenjava še čvrsta, dodamo v slanem kropu skuhane testenine v obliki školjk.
Školjčna juha z julienne zelenjavo




Sestavine
- 500 g dagenj
- 60 g šalotke
- olivno olje
- 1 dl belega vina
- 1 strok česna
- peteršilj Maestro
- 80 g korenja
- 60 g gomolja zelene
- 60 g pora
- 60 g rumenega korenja
- 8 dl ribje ali zelenjavne osnove
- 100 g testenin Školjk Zlato polje - Grande
- sol
- poper Maestro