
- Zamrznjene skutne štruklje 20 minut kuhamo v vodi, ki nežno vre. Medtem pripravimo borovničevo omako.
- Borovnice damo v kozico (če uporabimo zamrznjene, jih prej delno odtajamo), dodamo sladkor in vodo ter počasi segrevamo, da se sladkor stopi in borovnice razpustijo. Lahko uporabimo omako s celimi sadeži, če pa želimo gladko omako, kuhane borovnice zmiksamo in pretlačimo skozi fino cedilo, da odstranimo kožice in peške.
- Kuhane štruklje s penovko previdno vzamemo iz vode, jih odcedimo in prelijemo z borovničevo omako. Krožnik okrasimo s svežimi borovnicami in lističi melise.
Borovnice lahko v tem receptu zamenjate z drugim jagodičjem, na primer z malinami, robidnicami ali jagodami.
Skutni štruklji z borovničevo omako




Sestavine
- 4 Domači skutni štruklji Žito ali ajdovi štruklji ali pehtranovi štruklji Žito
- 250 g borovnic (lahko zamrznjenih)
- 100 g sladkorja
- 1 žlica vode
- sveže borovnice in lističi melise za okras