
- Šalotko narežemo na kocke in jo na olju svetlo prepražimo, dodamo goveje meso, solimo in popramo. Pražimo toliko časa, da se meso razpusti.
- Dodamo na kocke narezano papriko in nasekljane šampinjone, dobro premešamo in na hitro prepražimo. Dodamo še koruzo, fižol in nasekljan česen in zalijemo z rdečim vinom.
- Vino na blagem ognju počasi povremo. Potresemo z mleto papriko, dodamo nasekljane pelate skupaj z omako iz konzerve ter počasi kuhamo, da vsa tekočina izpari.
- Odstavimo in vmešamo še sir. Ohladimo na sobno temperaturo.
- Testo razgrnemo in zrežemo na kvadratke (15 cm x 15 cm), na vsakega položimo žlico nadeva, robove premažemo s stepenim jajcem in zvijemo v rolico. Zvitke cvremo v vročem olju približno 5 minut.
Slane rol’ce




Sestavine
- 500 g vlečenega testa Žito
- 200 g mletega govejega mesa
- 50 g šampinjonov
- 1 pločevinka koruze
- 1 rdeča paprika
- 1 pločevinka rdečega fižola Podravka
- 1 korenček
- 3 šalotke
- 3 stroki česna
- 100 g paprike v prahu Maestro
- 1 pločevinka pelatov Podravka
- 1 jajce
- 100 g naribanega sira
- 3 dl rdečega vina
- olje
- sol
- poper Maestro