
Že pripravljene žitne in sojine polpete oblikujemo v kroglice in jih ponudimo v paradižnikovi omaki. Izvirno in enostavno!
- Iz poletov naredimo kroglice.
- Polovico jih povaljamo v sezam, polovico v lan, nato spečemo v pečici pri 210 stopinjah Celzija približno od 10 do 12 minut.
- Paradižnike damo za 10 sekund v krop, ohladimo in olupimo.
- Na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo, primešamo še sladkor in ga rahlo karameliziramo.
- Dodamo narezane paradižnike in počasi kuhamo ter začinimo.
- Če je marmelada preredka jo zgostimo še z žlico gustina.
- Postrežemo skupaj s kroglicami.
Sojine in žitne ocvrte kroglice v sezamu in lanu s paradižnikovo marmelado




Sestavine
Marmelada:
- 150 g čebule
- 5 žlic oljčnega olja
- 500 g paradižnika
- sol, poper Maestro
- 2 žlici sladkorja
- muškani orešček Maestro