
Priljubljene dolge testenine z dodatkom pekočih začimb za ljubitelje ostrih okusov.
- Pečenico olupimo in meso popražimo skupaj s čebulo.
- Zalijemo z rdečim vinom. Ne solimo, ker je masa za pečenice že slana.
- Dodamo čajno žličko curry-ja, rdečo mleto papriko, malo chilija in dušimo 15 minut.
- Po potrebi zalivamo z vodo ali jušno osnovo.
- Dodamo pest češnjevih paradižnikov.
- Posebej na maslu na hitro popečemo treviški radič. Serviramo ga na krožnik.
- V omako pečenic dodamo kuhane špagete, ki jih serviramo na radičevi posteljici. Radič osveži krožnik in naredi jed zanimivejšo.
- Po želji dodamo parmezanove palčke.
Špageti s pečenico in radičem




Sestavine
- 1 zavitek jajčnih špagetov Zlato polje
- 1 par pečenic
- 2 dl rdečega vina
- 1 čebula
- 10 kosov paradižnika češnjevca
- 100 g radiča
- curry, čili, mleta rdeča paprika Maestro