
Špinačna lazanja je najboljša, če je pripravimo sami in jo takoj postrežemo na mizo. Poskusite jo tudi vi in se prepričajte, kako enostavna je njena priprava!
- Špinačo skuhamo in nasekljamo. Dodamo jajca, nasekljan česen, peteršilj in kislo smetano.
- Med nadev zamešamo približno pol bešamela.
- Za bešamel na dveh žlicah masla svetlo prepražimo dve žlici moke, zalijemo s hladnim mlekom, začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Med mešanjem dobro prekuhamo.
- Namastimo pekač in vanj položimo plast listov za lazanjo, nato položimo nadev in malo naribanega sira. Ponovimo, dokler na zmanjka nadeva.
- Na vrh polijemo preostali bešamel in posujemo z naribanim sirom in nekaj kosmi masla.
- Pečemo približno 30 minut pri 180 do 200˚C.
Špinačna lazanja




Sestavine
- 25 dag listov za lazanjo Zlato polje - Grande
- 40 dag špinače ali blitve
- 3 jajca
- 4 stroki česna
- 15 dag kisle smetane
- 2 žlici masla
- 0,5 l mleka
- peteršilj
- nariban sir
- sol, poper, muškatni orešček Maestro