
- Iz rezine toasta s pomočjo okroglega modela izrežemo sredico. To nasekljamo, jo pomešamo z nasekljano špinačo in maslom. Da dobimo kremasto zmes, si pomagamo s paličnim mešalnikom. Začinimo s soljo in poprom.
- Z namazom namažemo preostalo površino zgornjega toasta.
- Kostanjev nadev pripravimo tako, da kostanj, skupaj s smetano in papriko v prahu, kuhamo, toliko da zavre in se zmehča. Nato solimo in popramo ter ga s paličnim mešalnikom zmeljemo v kremasti nadev.
- Jajce poširamo, tako da v večji posodi zavremo veliko količino vode, v katero umešamo tudi 1 dl kisa. Tik predno voda zavre, v njej z vilico ustvarimo vrtinec in vanj ubijemo jajce ter ga zavrtimo. Poširamo ga 1-2 min in ga nato odcedimo na papirju.
- Spodnji del toasta namažemo s kostanjevim nadevom, nanj na sredino položimo poširano jajce, ga potresemo s parmezanom in ga prekrijemo z izrezanim špinačnim toastom.
Priporočamo kot samostojno jed, odlično se poda kot priloga k ribi ali mesu na žaru.
Špinačni toast s kostanjevo kremo in poširanim jajcem




Sestavine
- 2 rezini Special toasta Žito
- 20 g nasekljane špinače
- 20 g masla
- sol, poper Maestro
- 1 jajce
- 20 g parmezana (ostružki)
- 100 g kuhanega kostanja (že pakirano)
- 100 ml sladke smetane
- 1 čajna žlička rdeče paprike v prahu Maestro