
Ajdovi rezanci so narejeni iz ajdove moke in pšeničnega durum zdroba. V spodnjem receptu so priloga okusni svinjini v omaki iz gob. Kot nalašč za prihajajoče jesenske dni.
- Marinirano in uležano svinjsko ribico razrežemo, začinimo in jo spečemo, da ostane v sredini rožnata. Meso shranimo na toplo.
- Na preostanku maščobe prepražimo šalotko, nato dodamo gobe, česen in vse skupaj narahlo prepražimo, zalijemo s fondom in smetano, začinimo ter dobro prevremo.
- Kot prilogo zraven ponudimo kuhane ajdove rezance.
Svinjski medaljon na ajdovih rezancih z gobami




Sestavine
- 40 dag svinjskega fileja
- 5 dag čebule
- 20 dag gob (priporočamo lisičke)
- 0,2 l sladke smetane
- 0,4 l temne omake demi-glace-fond (ali govejo osnovo)
- 26 dag ajdovih rezancev Zlato polje - Grande