• OKUS PO DOBREM
  • KRUH
  • ZAMRZNJENE DOBROTE
  • ZLATO POLJE
  • NATURA
  • MAESTRO
  • GORENJKA
  • ŠUMI
  • 1001 CVET
  • TRGOVINE
  • B2B
  • SKUPINA ŽITO
  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Sestavine, pripomočki, dekoracije ... vse za profesionalno pripravo domačih slaščic!

Obišči trgovino

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Novice vam bo pošiljala družba ŽITO prehrambena industija d.o.o., vaše osebne podatke pa bomo uporabljali skladno z našo Politiko zasebnosti.

Recepti Natisni stran Natisni stran Pošlji svoj recept Pošlji svoj recept Nazaj na seznam Nazaj na seznam

  1. Vse sestavine v mešalniku zmešamo v gladko testo. Ko je testo umešano, ga nadrobimo v modelčke za porcijske tortice premera 7 cm, približno v višini enega centimetra. Pečemo v ventilacijski pečici na 165 °C približno 15 minut oziroma do zlatorjave barve. Ko so pečeni, jih ohladimo in vzamemo iz modelčkov.
  2. Maline zmiksamo, da dobimo pire. Pire segrejemo ter vročega prelijemo po čokoladi, da se le-ta stopi. Nato kremo vlijemo v druge manjše modelčke premera 3 cm ter zamrznemo.
  3. Mleku dodamo vaniljev sladkor ter po dolžini prerezano palčko vanilje, iz katere smo postrgali notranjost, ki jo prav tako dodamo v maso. Počasi zavremo. V mleko vsujemo zdrob ter mešamo, da se krema lepo zgosti. Odstranimo palčko. Ko je zdrob kuhan, mu primešamo sok limone in med.
  4. Vse skupaj dobro umešamo. Pripravimo nove modele za porcijske tortice, ki jih na notranji strani namastimo z maslom. Na dno položimo pečeno ter ohlajeno krhko testo, nanj z dresirno vrečko en cm debelo nabrizgamo skoraj ohlajeno zdrobovo kremo. Na to plast kreme na sredino položimo zamrznjeno sadno sredico ter model do konca zapolnimo z zdrobovo kremo. Pazimo, da ne pustimo kakšne luknjice, skozi katero bi sredica stekla iz tortice. Tortice dobro ohladimo.
  5. Škrob zmešamo s sladkorjem v prahu. Umešamo v sveže ali odtaljene maline, dobro premešamo, da ni grudic, ter zavremo, da škrob zgosti preliv.
  6. Ko so tortice ohlajene ter strjene, jih vzamemo iz modela ter prelijemo s sadnim oblivom.
  7. Z lupilcem za zelenjavo nastrgamo čokolado, da dobimo lističe, s katerimi okrasimo tortice. Na koncu dodamo kakšno svežo malino.

Tortice iz pšeničnega zdroba

Loading...
Zahtevno 2 uri Sladica
Št. oseb: 4

Sestavine

Masleno testo:

  • 200 g moke iz pražit Žito
  • ščep soli
  • 100 g masla sobne temperature
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 1 rumenjak

Sadno-čokoladna sredica:

  • 100 g malin
  • 50 g temne čokolade Gorenjka Chef (45 % kakava)

Zdrobova krema:

  • 100 g pšeničnega zdroba Zlato polje
  • 300 ml mleka
  • 1 vaniljev sladkor Dolcela
  • 1 palčka bourbonske vanilje
  • 30 ml limoninega soka
  • 50 g cvetličnega medu

Sadni obliv:

  • 250 g malin
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 4 g koruznega škroba Gussnel Dolcela

Čokoladna dekoracija:

  • 20 g mlečne čokolade Gorenjka

Komentarji

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.

Žito d.d.

Žito, d.o.o.
Šmartinska cesta 154
1000 Ljubljana
Slovenija

Brezplačna številka: 080 30 02

T: +386(0)1 5876 100
F: +386(0)1 5403 381
E: info@zito.si
W: www.zito.si

  • Okus po dobrem

  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita
  • Žito znamke

  • Kruh
  • Zamrznjene dobrote
  • Zlato polje
  • Natura
  • Maestro
  • Gorenjka
  • Šumi
  • 1001 CVET
  • Žito skupina

  • Žito
  • Trgovine
  • B2B
  • Vse za peke in slaščičarje
  • Splošno

  • © 2019
    ŽITO Prehrambena industrija d.d.
    vse pravice pridržane.
Pošlji svoj recept

    Imate recept, ki bi ga radi delili z drugimi?

    Izpolnite spodnji obrazec in nam pošljite vaš predlog. Edini pogoj je, da recept vsebuje vsaj en Žitov izdelek. Vaš predlog bodo pregledali naši uredniki in če bo primeren, ga bomo objavili med našimi recepti.