
- Vse sestavine v mešalniku zmešamo v gladko testo. Ko je testo umešano, ga nadrobimo v modelčke za porcijske tortice premera 7 cm, približno v višini enega centimetra. Pečemo v ventilacijski pečici na 165 °C približno 15 minut oziroma do zlatorjave barve. Ko so pečeni, jih ohladimo in vzamemo iz modelčkov.
- Maline zmiksamo, da dobimo pire. Pire segrejemo ter vročega prelijemo po čokoladi, da se le-ta stopi. Nato kremo vlijemo v druge manjše modelčke premera 3 cm ter zamrznemo.
- Mleku dodamo vaniljev sladkor ter po dolžini prerezano palčko vanilje, iz katere smo postrgali notranjost, ki jo prav tako dodamo v maso. Počasi zavremo. V mleko vsujemo zdrob ter mešamo, da se krema lepo zgosti. Odstranimo palčko. Ko je zdrob kuhan, mu primešamo sok limone in med.
- Vse skupaj dobro umešamo. Pripravimo nove modele za porcijske tortice, ki jih na notranji strani namastimo z maslom. Na dno položimo pečeno ter ohlajeno krhko testo, nanj z dresirno vrečko en cm debelo nabrizgamo skoraj ohlajeno zdrobovo kremo. Na to plast kreme na sredino položimo zamrznjeno sadno sredico ter model do konca zapolnimo z zdrobovo kremo. Pazimo, da ne pustimo kakšne luknjice, skozi katero bi sredica stekla iz tortice. Tortice dobro ohladimo.
- Škrob zmešamo s sladkorjem v prahu. Umešamo v sveže ali odtaljene maline, dobro premešamo, da ni grudic, ter zavremo, da škrob zgosti preliv.
- Ko so tortice ohlajene ter strjene, jih vzamemo iz modela ter prelijemo s sadnim oblivom.
- Z lupilcem za zelenjavo nastrgamo čokolado, da dobimo lističe, s katerimi okrasimo tortice. Na koncu dodamo kakšno svežo malino.
Tortice iz pšeničnega zdroba




Sestavine
Masleno testo:
- 200 g moke iz pražit Žito
- ščep soli
- 100 g masla sobne temperature
- 40 g sladkorja v prahu
- 1 rumenjak
Sadno-čokoladna sredica:
- 100 g malin
- 50 g temne čokolade Gorenjka Chef (45 % kakava)
Zdrobova krema:
- 100 g pšeničnega zdroba Zlato polje
- 300 ml mleka
- 1 vaniljev sladkor Dolcela
- 1 palčka bourbonske vanilje
- 30 ml limoninega soka
- 50 g cvetličnega medu
Sadni obliv:
- 250 g malin
- 50 g sladkorja v prahu
- 4 g koruznega škroba Gussnel Dolcela
Čokoladna dekoracija: