
- Klobasam odstranimo kožo. Segrejemo veliko, široko ponev, v katero nadrobimo vsebino klobas (ni nam treba dodajati olja). Pražimo nekaj minut, da meso porjavi in se iz mesa izloči maščoba; temeljito mešamo, da meso razpade na koščke. Dodamo narezane gobe in pražimo še nekaj minut, da se začnejo mehčati. Zdaj po želji prilijemo vino, počakamo, da vre 1 minuto, vmešamo paradižnikovo omako in segrevamo, dokler ne zavre.
- Medtem po navodilih na zavitku skuhamo testenine, da so al dente, jih odcedimo in stresemo v omako. Temeljito premešamo, da omaka prekrije vse peresnike, naložimo na krožnike in potresemo z malce parmezana.
Nasvet
Če za jed namesto mletega mesa uporabimo dobre klobase, si poenostavimo pripravo, saj nam ni treba dodajati zelišč, začimb in soli. Enako velja za dobre paradižnikove omake.
Tribarvne testenine s hitro omako iz pečenic




Sestavine
- 2 para pečenic
- 250 g šampinjonov
- 1,5 dl rdečega vina (po želji)
- 650 g paradižnikove omake za testenine
- 300 g tribarvnih mini peresnikov Zlato polje
- parmezan (nastrgan ali v oblancih), ko postrežemo