• OKUS PO DOBREM
  • KRUH
  • ZAMRZNJENE DOBROTE
  • ZLATO POLJE
  • NATURA
  • MAESTRO
  • GORENJKA
  • ŠUMI
  • 1001 CVET
  • TRGOVINE
  • B2B
  • SKUPINA ŽITO
  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Sestavine, pripomočki, dekoracije ... vse za profesionalno pripravo domačih slaščic!

Obišči trgovino

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Novice vam bo pošiljala družba ŽITO prehrambena industija d.o.o., vaše osebne podatke pa bomo uporabljali skladno z našo Politiko zasebnosti.

Recepti Natisni stran Natisni stran Pošlji svoj recept Pošlji svoj recept Nazaj na seznam Nazaj na seznam

  1. V veliki kozici segrejemo olje in na njem pražimo sesekljano čebulo, strt česen in sesekljano stebelno zeleno 3 do 4 minute na srednjem ognju, da se čebula malo zmehča. Dodamo mleto meso in ga pražimo 3 do 4 minute, ob tem nenehno mešamo, da enakomerno porjavi. Vmešamo paradižnikovo mezgo in pražimo še eno minuto.
  2. K mesu dodamo še sesekljan paradižnik iz pločevinke, v prazno pločevinko nalijemo jušno osnovo, da jo oplaknemo, in vse skupaj prilijemo v kozico. Vmešamo nasekljane olive, zavremo, zmanjšamo ogenj in pokrijemo ter kuhljamo 35 do 40 minut, da je meso zelo mehko. Solimo in popramo ter vmešamo nekaj natrganih lističev bazilike.
  3. Medtem v velikem loncu zavremo obilo vode, vanjo vsujemo valvice in jih kuhamo 4 minute, da so še al dente. Odcedimo jih in jih stresemo v kozico k omaki, pomešamo, razdelimo na krožnike in okrasimo z lističi bazilike.

Ali ste vedeli

Valvice so jajčni široki rezanci z nakodranimi robovi, ki so kakor nalašč, da ujamejo drobne koščke iz omake.

Testenine so najboljše – in tudi laže prebavljive –, če so kuhane al dente, torej tako, da so še čvrste na ugriz. Najbolje je, da jih pokusimo kakšno minuto prej, preden se izteče čas kuhanja, ki je naveden na embalaži. Prav tako je pomembno, da jih kuhamo v veliki količini dobro osoljene vode. Ko so kuhane, jih ne prelijemo s hladno vodo (razen če jih bomo uporabili za solato), prav tako jih ne zabelimo z oljem, ampak kar takoj z omako, ki mora testenine že čakati! Malo vode od kuhanja testenin prihranimo, da lahko z njo po potrebi razredčimo omako.

Valvice z ragujem

(0)
Loading...
Srednje 1 ura Glavna jed
Št. oseb: 4

Sestavine

  • 400 g valvic Zlato polje
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 450 g mlete govedine (ali mešanega mesa)
  • 2 žlici paradižnikove mezge (koncentrata) Podravka
  • 1 pločevinka paradižnikov pelatov (400 g) Podravka
  • 1,5 dl goveje jušne osnove Podravka
  • 50 g izkoščičenih črnih oliv
  • sol in poper
  • prgišče svežih bazilikinih listov

Komentarji

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.

Žito d.d.

Žito, d.o.o.
Šmartinska cesta 154
1000 Ljubljana
Slovenija

Brezplačna številka: 080 30 02

T: +386(0)1 5876 100
F: +386(0)1 5403 381
E: info@zito.si
W: www.zito.si

  • Okus po dobrem

  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita
  • Žito znamke

  • Kruh
  • Zamrznjene dobrote
  • Zlato polje
  • Natura
  • Maestro
  • Gorenjka
  • Šumi
  • 1001 CVET
  • Žito skupina

  • Žito
  • Trgovine
  • B2B
  • Vse za peke in slaščičarje
  • Splošno

  • © 2019
    ŽITO Prehrambena industrija d.d.
    vse pravice pridržane.
Pošlji svoj recept

    Imate recept, ki bi ga radi delili z drugimi?

    Izpolnite spodnji obrazec in nam pošljite vaš predlog. Edini pogoj je, da recept vsebuje vsaj en Žitov izdelek. Vaš predlog bodo pregledali naši uredniki in če bo primeren, ga bomo objavili med našimi recepti.