
Zdrobov narastek, kot ga še niste okusili! Pripravite ga za Martinovo in presenetite svoje goste.
- Mleko zavremo, dodamo sladkor, vaniljev sladkor in maslo, med mešanjem zakuhamo pšenični zdrob ter ga ohladimo.
- K ohlajenemu dodamo rumenjake, premešamo. Iz beljakov in ene žlice sladkorja stepemo trd sneg in ga narahlo vmešamo k zdrobu, najprej tretjino snega, potem pa še ostalo.
- Z maslom namažemo modelček in ga iz vseh strani posujemo s sladkorjem.
- V model narahlo stresemo maso. Pazimo, da mase ne damo mase do roba, pač pa samo do ¾ modela, saj naraste.
- Model postavimo v večjo kozico, v katero nalijemo vodo, da bo dosegla dobro polovico modela.
- Kuhamo 25-30 minut v pokriti kozici.
- Grozdje olupimo in odstranimo peške.
- V kozici karameliziramo sladkor, dodamo limonin sok in malo vode, pokuhamo, dodamo grozdje in sladko smetano, zavremo in počakamo, da se zgosti.
- Lahko pa zgostimo tudi z malo gustina.
Zdrobov narastek z grozdno omako




Sestavine
- 6 žlic pšeničnega zdroba Zlato polje
- 3 žlice sladkorja
- 1 vanilijin sladkor
- 2 žlici masla
- 0,5 l mleka
- 5 jajc
Omaka:
- 200 g grozdja
- 2 žlici sladkorja
- limona
- sladka smetana