
- Toast narežemo na drobne kocke.
- Gambere prepražimo in jih zalijemo z viskijem ter nekoliko pokuhamo. Nato jih nasekljamo, primešamo k toastu in dodamo še pretlačeno kuhano zelenjavo. Oblikujemo v želeno obliko (kroglice) v velikosti grižljaja.
- Grižljajček povaljamo v jajcu in drobljenih koruznih kosmičih ter jih na hitro ocvremo v vročem olju.
- Hrustljavčke postrežemo z omako, za katero smo skupaj zmešali majonezo in kečap.
- Iz rezine bučke oblikujemo osmico in okrasimo hrustljavčke.
Hrustljavčki so odlična predjed vsakemu meniju in popestrijo prav vsako zabavo.
Zelenjavno morski hrustljavčki s cocktail omako




Sestavine
- 2 rezini Special toasta Žito ali Masleni toast Žito
- 150 g kuhane zelenjave (mešano)
- 100 g gamberov
- 1 jajce
- 0,3 viskija
- peteršilj Maestro, sol, poper Maestro
- corn flakes Zlato polje
- maščoba za cvrtje
- 1 bučka
- majoneza, kečap